Общото планирано количество е 9 млн.По малко от половин година

...
Общото планирано количество е 9 млн.По малко от половин година
Коментари Харесай

Над 1000 ентусиасти копаят виртуални левове

Общото планувано количество е 9 млн.

По малко от половин година след появяването й над 1000 експерти и начинаещи към този момент “копаят ” българска криптовалута в интернет. Левкойн (Levcoin) е първа по рода си, тъй като досегашните опити за основаване на въртуални пари у нас са основани главно на интернационалната криптовалута с отворен код “Етер ” (Etherium). Левкойн обаче е учредена на технологията CryptoNote, която се смята за по-добра от тази на пионера Биткойн.

“При последната ни инспекция в системата бяха регистрирани над 1000 IP-адреса, някои отвън България. Към момента има няколкостотин непрекъснати копачи. IP-тата, непрекъснато свързани към домейна, са над 100 ”, посочи пред “Труд ” Добри Божилов, създателят на Левкойн.

Той е уверен, че вбъдеще всички валути ще станат виртуални: “Просто тази технология е прекомерно добра, с цел да не се употребява. Тя разрешава парични транзакции без такси, закъснение и даване на персонални данни. Намалява разноските, а сигурността е доста огромна. Никой не може да ви открадне виртуалния портфейл ”.

Добри е на 42 години. Занимава се с програмиране, само че е икономист по обучение. Казва, че тази композиция му е помогнала да осъществя концепцията си. “В пазара на криптовалути има един общ проблем – подценява се неговата икономическа част. Те се основават най-вече от компютърджии и се подценява най-важното – че всяка криптовалута е първо стопански артикул и по-късно софтуерен. Смятам, че това не би трябвало да е по този начин и точно затова се постарах да вложа някаква икономическа логичност при основаването на Левкойн ”, споделя той.

Решава да сътвори виртуалната валута, подбуден от професионално любознание, откакто се среща със софтуера CryptoNote. Така през декември 2017 година Левкойн се появява в началото като опит. В началото Добри и негови сътрудници го “копаят ” сами, само че откакто осведомят за него в обществените мрежи, безусловно за дни се включват стотици нови копачи и добивът потръгва. Именно по този начин започват всички криптовалути.

 15-2 Любопитен факт е, че Левкойн се появява безусловно благодарение на Биткойн. Българин, който се занимава професионално с рандеман на разнообразни криптовалути, подарява на плана четвърт биткойн, които към оня миг костват към 4000 лв.. С тях са закупени няколко компютърни видеокарти, нужни за първичния рандеман и е стартирана процедура по патентоването на названието Левкойн.

Общото количество планувани левкойни, които ще могат да се добият в миналото, е 9 милиона. Числото е алегорично – определено е, тъй като толкоз е бил броят на популацията на страната ни, когато е била най-многолюдна, изясняват от екипа.

“Очакванията са вбъдеще да има няколко световни криптовалути и голям брой местни. Ние сме избрали втората ниша и с цел да се нареждаме по-ясно там, взехме решение да я обозначим като българска. Един от тези знаци е и цифрата 9 милиона. Това е много необикновена цифра, тъй като множеството виртуални валути се пускат в доста по-големи излъчвания ”, обясниха създателите.

Основната концепция е да се сътвори устойчива национална криптовалута. Единственото, което може да я резервира като най-вече българска обаче, е интензивността на българските “копачи ”.

Добив

Като за баби


Основателите на “ЛевКойн ” са създали особено приложение с лесна графична стратегия, която да я направи налична на практика за всеки. Проектът се назовава “ЛевКойн за баби ”, което би трябвало да подчертае по закачлив метод лекотата и достъпността му. “Това е най-лесният метод да се влезе в системата.

Работи на трите съществени операционни системи. Просто би трябвало да се изтегли и конфигурира от нашия уебсайт. Единствената специфичност е, че при първичното стартиране е належащо по-дълго време за зареждане, до момента в който завърши синхронизацията с блокчейна. Създали сме и така наречен пул за взаимно копаене, който сплотява напъните на хора с по-слаби компютри ”, разкриха от екипа.

Добри Божилов, създател на Левкойн:


Криптовалутата е рисково сигурна

Виртуалните валути са основани с една цел – да бъдат самостоятелни от страната. Те са артикул на параноични хора, които не имат вяра на формалните институции и банките. Платформата CryptoNote, която използваме, е от второ потомство и сигурността при нея е на такова равнище, че е напряко рисково сигурна. Много известна валута въз основата на същата технология е Монеро, която постоянно се употребява от подземния свят за неприятни цели.

Преводите с нея стават безусловно непроследими даже за службите. При осъществяването им има избор на индикатор – 0, 1, 2 и така нататък Показател 0 е проследим, надлежно 1 е по-трудно проследим. При по-високите стойности платформата смесва, нагледно казано, голям брой преводи в общ контейнер, от който след това съответните суми се изпращат до получателите. По този метод е безусловно невероятно да се разбере кой на кого какво е пратил.

Ако човек пази добре ключа към портфейла си, е безусловно невероятно някой да му открадне парите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР