Общопрактикуващите лекари настояват за по-високозаплащанеза ваксините, които са препоръчителни по

...
Общопрактикуващите лекари настояват за по-високозаплащанеза ваксините, които са препоръчителни по
Коментари Харесай

Личните лекари искат по-високо възнаграждение за ваксини

Общопрактикуващите лекари упорстват за по-високозаплащанеза имунизациите, които са целесъобразни по национални стратегии. Към момента за подобнаваксинате получават 4 лв. като цената не е променяна от 10 години, изясни предДарикд-р Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

Той напомни, че препоръчителнаваксинае да вземем за пример тази против рак на шийката на матката и нейното остойностяване е една от аргументите обсегът там да е драматичен. Затова общопрактикуващите лекари предлагатцените на целесъобразните ваксини да бъдат изравнени сцените на наложителните, които по Национален рамков контракт са много по-високи.

Д-р Киров уточни, че би трябвало да отчитаме и позитивните неща като обсега с профилактични прегледи, на който съгласно него много европейски страни могат да ни завидят.

„ Достъпът до здравна помощ в България е най-свободният и най-лесният и в Европа, а да не кажа – и в света ”, добави общопрактикуващият доктор.

„ Ние търсим нещата, които могат да се решат, не изискват кой знае какво изпитание и са удостоверение за едно правилно отношение и верен метод на мислене по отношение на медицината като активност и като изкуство ”, безапелационен бе доктор Киров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР