Общопрактикуващата лекарка от австрийското градче Зеевалхен ам Атерзее Лиза-Мария Келермайр

...
Общопрактикуващата лекарка от австрийското градче Зеевалхен ам Атерзее Лиза-Мария Келермайр
Коментари Харесай

Жертва на онлайн омразата. Австрия разтърсена от самоубийството на лекарка, заплашвана от антиваксъри -

Общопрактикуващата лекарка от австрийското градче Зеевалхен ам Атерзее Лиза-Мария Келермайр беше открита мъртва в леканския си кабенет в петък. Една от най-популярните лекарки беше подложена на хейт и смъртоносни закани от хора, които бяха сериозно настроени към информациите за COVID-19, към имунизациите и рестриктивните мерки, свързани с пандемията. Омразата и заканите бяха дотолкоз съществени, че преди месец доктор Келермайр закри лекарската си процедура.

Докторката от Горна Австрия беше изключително известна измежду пациентите си, както и измежду други сътрудници и техните пациенти с интензивността си Туитър. В началото на пандемията доктор Келермайр беше разкрила изгодата от избрани лекарства и положителното повлияване на болестта измежду тяхното използване и споделяше този опит с сътрудници, даваше онлайн инструкции по Туитър на болните. Месеци по-късно мрежата, с чиято помощ беше избавила толкоз животи, лиши нейния.

На 27 юни докторката разпрати през туитър известие до всичките си пациенти и общността:

„ Кабинетът се затваря до второ съобщение.

Уважаеми пациенти. Повече от 7 месеца периодитечси получаваме смъртни закани от анти коронавирус и анти имунизационните среди. При тези условия направих всичко допустимо да осигуря здравно обслужване на поверените ми пациенти. Това към този момент е завършило. Разходите за сигурност надвишават неведнъж облагата от практиката ми на фамилен доктор. Към днешна дата съм похарчила повече от 100 хиляди евро в обезпечаване на сигурността на практиката, с цел да мога да подсигурявам, че някой, който търси помощ тук, няма да бъде изложен на заплаха. Това е завършва към този момент. Направих всичко допустимо да получа поддръжка, само че не беше задоволително. Така че до момента в който се откри решение с цел да можем да продължим в сигурност, вратите на практиката ще останат затворени. Няма да имаме към този момент телефонна връзка. На имейли няма да давам отговор. Д-р Лиза-Мария Келермайр. “

Лиза-Мария Келермайр се трансформира в едно от най-известните джипита в Австрия по време на пандемията, когато се разгласи в телевизионни излъчвания и в обществените мрежи в интерес на имунизациите и строгите ограничавания. Когато кореспонденти я посетиха в Зеевалхен предходната година тя описа за вълната от закани и ненавист, която е провокирала позицията й.

Някои пишели, че ще я накълцат на части. Докторката сподели тогава един от мейлите, които е получила. По това време към този момент доктор Келермайр беше взела заканите на съществено и беше нараснала ограниченията за сигурност в лекарската процедура с цел да може да отбрани пациентите и личния състав.

Смъртта на 36-годишната общопрактукаваща лекарка бурни реакции, откакто Келермайр сподели в няколко изявленията, че полицията и Австрийската здравна асоциация не са възприели съществено заканите против нея. Според неофициални източници, преди да посегне на живота си Келермайр е оставила предсмъртно писмо, в което повтаря обвиняванията против управляващите и здравната асоциация.

Говорител на полицията в Горна Австрия твърди пред организация АПА, че полицейските органи са създали „ всичко допустимо “, с цел да защитят Лиза-Мария Келермайр. Проверките за заканите против лекарката към момента не са завършили. Австрийската здравна асоциация от своя страна написа в изказване, че са „ надълбоко шокирани “ от гибелта на Лиза-Мария Келермайр. Асоциацията приканва всички лекари във Виена да вземат участие в панихидата в австрийската столица в памет на докторката.

В Австрия и прилежаща Германия пандемията и дейностите на държавните управления по отношение на COVID-19 доведоха до митинги и актове на принуждение. Миналия септември 50-годишен мъж простреля млад чиновник на немска бензиностанция, откакто бензинджията го прикани си постави маска.
Отношение към самоубийството изрази президентът на Австрия Александър ван дер Белен, който осъди заканите против Лиза-Мария Келермайр и написа в Туитър, че мисли за околните й.

„ Омразата и нетолерантността нямат място в нашата Австрия “ , написа ван дер Белен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР