Общоинституционална среща ще се проведе утре в Омуртаг, която е

...
Общоинституционална среща ще се проведе утре в Омуртаг, която е
Коментари Харесай

Местни институции се срещат заради загиналото при катастрофа 17-годишно момче в Омуртаг

Общоинституционална среща ще се организира на следващия ден в Омуртаг, която е във връзка със създалото се напрежение и митингите, свързани с пътен случай, при който почина 17-годишно момче. На 15 август, 10 минути преди среднощ, при пътен случай на оловръстния път на Омуртаг, се сблъскаха два автомобила.

17-годишно момче почина, а негов връстник продължава да бъде в сериозно положение в регионалната болница в Търговище. Единият лидер, взел участие в злополуката, е локалният водач на Движение за права и свободи и общински консултант Халил Басриев . Заради подозрения за политически чадър и прикриване на виновността на политика, в петък вечерта поданици на ромската махала в Омуртаг и родственици на починалото в злополуката момче, излязоха на митинг, който прерасна в гражданско непокорство и пътят София-Варна бе блокиран за час . В събота ексклузивен брифинг по случая дадоха Окръжната прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище. По време на брифинга магистратите потвърдиха, че по случая се работи съответно и че са назначени нужните автотехнически и медицински епикризи.



В деловодството на община Омуртаг е била подадена подписка с искане от общински съветници и кметове на обитаеми места за осъществяване на срещата. На нея на следващия ден са поканени да участват народните представители от Търговищка област, регионалният шеф, кметът на община Омуртаг, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище, началникът на локалното полицейско ръководство, както и представители на Окръжната прокуратура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР