Общо в места за настаняване и държавни бази и се

...
Общо в места за настаняване и държавни бази и се
Коментари Харесай

56 000 украинци са настанени в държавните бази и курортите

Общо в места за настаняване и държавни бази и се намират над 56 000 украинци, заяви министърът на туризма Христо Проданов. В момента тече процесът по пренасяне на част от украинците от места за настаняване към държавните бази. Заради това не бих се заел с съответен брой украинци в държавните бази, защото този брой ще пораства тези дни заради преместването, добави той.

Министър Проданов заяви, че над 65 обекта в Слънчев бряг, над 20 в Китен, над 15 в Поморие и над 15 в Несебър, както и обекти в други курорти по Черноморието са кандидатствали по Програма за филантропично подкрепяне на разселени хора от Украйна до момента. Повече от 400 от обектите, кандидатствали по програмата, са вписани в Националния туристически указател. 

Сред кандидатстващите има хотели, къщи за посетители, стаи за посетители, почивни станции, обекти за краткотрайна протекция. Дали украинците ще останат в тези обекти, или ще изискат да заминат за Украйна заради вероятно усмиряване на военната обстановка е мъчно да се предвижда. Трябва да се има поради, че се чака и нарастване на броя на украинците, които ще намерят работа у нас и няма да имат нужда от потребление на програмата, разяснява министър Проданов пред Българска телеграфна агенция.

Всички хотели, които са попълнили формуляра за присъединяване в новата стратегия и са го изпратили на посочения имейл, са заявили, че дават настаняване на стойност 10 лева на човек или ще дават настаняване и изхранване на стойност 15 лева на човек, подсети министър Проданов и посочи, че тези услуги се покриват от страната и за тях хотелиерите не може да желаят доплащане.

Разплащането по новата стратегия ще бъде, както и по актуалната, за нощувки, осъществени през юни, ще се кандидатства за възобновяване на средства от 1 до 5 юли, като изплащането на средствата ще е в границите на месец юли. 

Това лято вътрешният пазар остава предпочитан, само че чакаме забележителен брой туристи от Румъния, Полша, Германия, Чехия, Англия, Израел и други, сподели министър Проданов. Той заяви, че броят на планувани полети за летен сезон 2022 година общо за летища Варна и Бургас е над 9000 и е над нивото от летен сезон 2021, само че данните са динамични заради военния спор в Украйна. Ръст чакаме от Англия, Израел, положителни предпоставки за растеж има и от полския пазар, сподели още министър Проданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР