Общо сумата за НАП за допълнителни възнаграждения на служителите е

...
Общо сумата за НАП за допълнителни възнаграждения на служителите е
Коментари Харесай

Асен Василев: НАП е раздала 31,8 млн.лв. за за допълнителни възнаграждения

Общо сумата за Национална агенция за приходите за спомагателни хонорари на чиновниците е 31 844 300 лева Това сподели министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на Десислава Атанасова от ГЕРБ по отношение на раздадените спомагателни хонорари на чиновници на Национална агенция за приходите в края на 2021 година

„ Общо сумата за Национална агенция за приходите е 31 млн. 844 хиляди и 300 лева Съотносимо към 2020 година - сумата е била 30 млн. 300 хиляди лева 2019 - 30 млн. 150 хиляди лева Тези пари се разпределят на 7 863 чиновници или приблизително по 337 лева на чиновник на месец. За централно ръководство сумата е 10 млн. 631 хиляди 443 лева на 1 714 чиновници, което се пада приблизително по 517 лева на чиновник на месец. Тези средства всяка година се плануват със Закона за бюджета. Те се раздават под формата на ДМС и съставляват част от възнаграждението, което е по преценка и за осъществена действителна активност ”, сподели Василев.

В имитация Атанасова съобщи, че в никакъв случай не е била срещу финансовото стимулиране на чиновниците, когато добре правят своята работа. „ Даже в противен случай, видно е от предоставената от вас информация, че през 2019 и 2020 година са изплащани също по този начин суми с 2 млн. по-малко, в сравнение с в този момент. По-скоро съм сюрпризирана от аплодисментите от част от залата, тъй като през 2019 година помня, че господин Христо Иванов, в директни включвания пред постройката на Национална агенция за приходите, искаше оставката на шефа точно по същия мотив. В този смисъл като спомагателен въпрос смятате ли, че в този момент шефът на Национална агенция за приходите би трябвало да си подаде оставката, защото още веднъж за заслуги са раздавани финансови тласъци на чиновници и по какъв начин си обяснявате смяна в държанието на член на ръководещите ”, съобщи депутатът от ГЕРБ.

Василев разяснява, че резултатите, които Национална агенция за приходите са постигнали предходната година, са рекордни в историята на организацията. „ За 7 месеца, дори не за цяла година, организацията съумя да събере доста повече средства. Говорим за над 3 милиарда повече, посочи той.

Христо Иванов също се включи в тематиката. „ По-полека с връщането към предишното ”, прикани водачът на Демократична България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР