Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се

...
Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се
Коментари Харесай

Отпадат 6 от най-масовите хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса

Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения към този момент не се изискват от жителите и бизнеса, а данните за тях се ревизират служебно, написа segabg.com. 

 Справките се правят единствено по електронен път посредством достъп на чиновниците до главните регистри, измежду които Търговския, Имотния, БУЛСТАТ, Регистъра на отговорностите към митническата администрация и други, оповестиха от от държавната осведомителна работа.

Хартиеният притежател отпада за шест типа удостоверения - три от тях са свързани с доказване на фамилно състояние и подписан цивилен брак, четвъртото се издава от Национален осигурителен институт за доказване на приход от пенсия и добавките към нея, а останалите две удостоверения се издават от Агенция „ Митници ” и Агенцията по вписванията. В отговор на постъпили недоволства, че административни структури в страната не престават да изискват отпаднали към този момент удостоверения и свидетелства, държавното управление сътвори специфичен електронен адрес [email protected], където жители могат да алармират за неправомерно  изисквани от тях документи. Сигналите се ревизират от Главния инспекторат на Министерския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР