Общо шест бебета на украински бежанци са се родили в

...
Общо шест бебета на украински бежанци са се родили в
Коментари Харесай

Шест бебета на украински бежанци са се родили в България

Общо шест бебета на украински бежанци са се родили в България от началото на бежанската вълна . Две от тях са във Варна и по едно в София , Бургас , Пловдив и Казанлък . Информацията заяви доцент доктор Васил Пандов, шеф на кабинета на здравния министър. По време на брифинг на Оперативната координационна група, отговаряща за евакуирането и подслоняването на бягащите от войната, той увери, че всички те получават нужните медицински грижи .

Преди влизането в страната ни всички бежанци минават нужния граничен здравен надзор , изясни Пандов и уточни, че измежду идващите е имало и такива, които са били карантинирани поради COVID-19 .

По думите му всички украински деца ще могат да стартират учебно заведение у нас, в случай че са минали през нужния имунизационен календар, който е в действие за нашата страна.

Заместник-министърът на превоза Владимир Върбанов , който също е част от Оперативната група, заяви данни за двата кораба с български екипажи , блокирани в Украйна след началото на военния спор там. Той уточни, че шестима души от екипажите към този момент са извозени по суша до България.

Ръководителят на Агенцията по заетостта Смилен Вълов сподели, че е извършена анкета измежду идващите у нас украински жители, която демонстрира, че към 30% от тях са подготвени да стартират работа . Някои от тях показват като алтернатива започване на работа не незабавно, а след към три месеца, което, съгласно него, демонстрира тяхната неустановеност. „ Самите те очевидно сега се ориентират. Първо гледат къде да си настанят децата “, разяснява Вълов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР