Общо седем търговски обекта ще бъдат затворени за един месец,

...
Общо седем търговски обекта ще бъдат затворени за един месец,
Коментари Харесай

Данъчните затвориха 7 търговски обекта в Банско, Разлог и Боровец

Общо седем търговски обекта ще бъдат затворени за един месец, откакто данъчни чиновници са разкрили осъществявани нарушавания. Мярката и насилствена и се отнася до ски дрешник и хранителен магазин в Банско, четири търговски обекта в Разлог и един в Боровец.

Освен запечатването данъчните са съставили и на други 10 обекта актове за административни нарушавания.

Общо 550 инспекции са направили чиновниците на Национална агенция за приходите София в зимните курорти от старта на акцията за сезона. Установени са единствено 17 нарушавания.
За съпоставяне със същия интервал на предходната година - при 380 инспекции са формирани 30 акта. През предишния зимен сезон поради нарушавания в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне, като в 9 от тях е изработен опит за промяна на собствеността.

Припомняме, от 1 януари 2018 година влезе в действие смяна в наредбите на Закона за Данък добавена стойност, която Национална агенция за приходите инициира по отношение на честата процедура след инспекция и налагане на насилствена административна мярка " Запечатване на обект ", незабавно да се сменят лицата, които стопанисват обекта, за да се избегне затварянето.
Мярката към този момент се ползва и към " новите " стопанисващи, в случай че те са знаели, че обекта ще бъде запечатан. За да бъдат осведомени, в формалния уебсайт на Агенцията, всекидневно се афишират обществено обектите, които следва да бъдат запечатани.

Като цяло данъчните регистрират, че фискалната просвета в зимните ни курорти се е повишила доста и се следи устойчива смяна в държанието на бизнеса.

Служителите на Национална агенция за приходите София, взаимно с екипи от Министерство на вътрешните работи, правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации и наблюдават за действително отчитане на оборотите. В заведения за публично хранене в Банско, в които потокът от клиенти е огромен, са сложени чиновници за непрекъснато наблюдаване.
Целта е да се съпоставят оборотите, регистрирани за минали интервали с записаните по време на инспекцията и при основни разлики компаниите да бъдат предлагани за цялостна проверка. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които са в помощ на търговците и могат да дадат съвет за работата с фискалните устройства, прецизират от Национална агенция за приходите.

Извършват се и взаимни контролни дейности със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, както и с всички институции, които са виновни във връзка с трудовото законодателство. Приоритет в работата на екипите са и апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите ревизират всичко обвързвано с данъчното и осигурително законодателство в тези така наречен частни квартири. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР