Общо осем моста са построени за две години след наводнението

...
Общо осем моста са построени за две години след наводнението
Коментари Харесай

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села

Общо осем моста са издигнати за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това оповестиха от общинската администрация на Карлово, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „ Селска река “, на ул. " 7-а " и на ул. " 21-ва " над дере „ Селска река “ и на ул. " 24-та " над дере „ Селска река “ в Богдан, на ул. „ Георги Димитров “ в Каравелово. Възстановени са мостовите уреди при ул. " 12-а " към гробищния парк, ул. " 1-ва " в центъра и на общинския път при ул. " 1-ва " на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които към този момент са въведени в употреба, общинската администрация е изготвила механически планове, провела е публични поръчки за избор на реализатори и след обезпеченото финансиране от държавния бюджет е почнала строително-монтажните действия.

В момента има довършителни работи на мостовете над река Мъртвица сред Дъбене и Войнягово и на този сред Московец и Богдан.

През юни Министерския съвет одобри разпореждане за одобрение на спомагателни прехвърляния за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия по бюджета на Община Карлово. С Постановлението се утвърждават 10,5 млн. лв. по бюджета на Община Карлово.

На 2 септември 2022 година при проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където бе оповестено бедствено състояние. Засегнати бяха стотици къщи, водата унищожи инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включиха в разчистването на селата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР