Общо осем лица са задържани за бомбените заплахи срещу училища

...
Общо осем лица са задържани за бомбените заплахи срещу училища
Коментари Харесай

Общо 8 са задържаните за бомбените заплахи през седмицата, сред тях и непълнолетни

Общо осем лица са арестувани за бомбените закани против учебни заведения през седмицата. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред Народоосвободителна въстаническа армия.

Днес в Пловдив са арестувани трима души. Двама от тях са малолетни.

По думите на Петър Тодоров е открито, че момчетата от сряда насам са пуснали голям брой имейли до разнообразни институции и учебни заведения със заплашително наличие.

В 6 районно управление (на МВР) в града има и трети арестуван за заплашително известие към учебно заведение в Пловдив. Мъжът е пълновръстен и престъпно проявен, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Освен арестуваните двама 17-годишни в София през вчерашния ден, има още три случая в страната, нормално са малолетни лица. Общо 8 лица са арестувани ", сподели Петър Тодоров.  

По случая с двамата малолетни следствието досега сочи, че на 31 март 2023 година до няколко обществени имейл адреса и до имейла на ГДБОП са изпратени известия за сложени взривни устройства във всички учебни заведения в Пловдив, Ямбол, София и Бургас. Изискани са данни от британска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено, е че пощенската кутия е основана няколко часа преди изпращането на мейла.

Днес следобед спецполицаите първо задържаха единия 16-годишен юноша, а малко по-късно е арестуван и неговият приятел, с който са пращали мейла и са основали Телеграм канал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР