Общо над 20 белоглави и черни лешояди са регистрирани с

...
Общо над 20 белоглави и черни лешояди са регистрирани с
Коментари Харесай

Рекорден брой едри лешояди са регистрирани на територията на Защитена зона Сакар

Общо над 20 белоглави и черни лешояди са регистрирани с средата на септември в региона на Защитена зона „ Сакар “, част от европейска екологична мрежа " Натура 2000 ". Това е безспорен връх в региона за по едно и също време наблюдаване на тези птици. Това се оповестява на формалния уебсайт по план " Живот за брадатия лешояд ", който се извършва от съдружие " Зелени Балкани " и други партньорски организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Констатацията за броя на тези едри птици е с помощта на данните от сателитни предаватели и информация от локални фермери и сътрудници. Специалистът показват, че регионът на Сакар се утвърждава като една от най-важните планини за лешоядите в България, след Източни Родопи, Стара Планина, Пирин и Рила. 

Преди към 10 години в Сакар планина от " Зелени Балкани " съумяват да възстановят гнезденето на белошипата ветрушка - един от най редките типове соколи в страната. 

Преди дни бе показан планът " Живот за брадатия лешояд ". Крайната цел е да възвърне от листата на изчезналите типове брадатия лешояд в България и на Балканите, както и да се реализира до дъно връщането на черния лешояд в страната ни като гнездящ тип. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР