Общо до 60 млн. лв. ще бъдат осигурени от Оперативна

...
Общо до 60 млн. лв. ще бъдат осигурени от Оперативна
Коментари Харесай

60 млн. лв. ще бъдат осигурени за националната кампания по засаждане на 100 милиона дървета до 2030 г.

Общо до 60 млн. лева ще бъдат обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС) за възстановяване на природозащитното положение на горски естествени местообитания посредством залесяване. Програмата ще подкрепи и развиването на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване на лесовъдски практики в и отвън предпазените зони от мрежата „ Натура 2000 “.

Мярката е стъпка към действителното осъществяване на самодейността на заместител министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за засаждане на 100 милиона дървета в България до 2030 година. По този метод България се причислява към акцията на Европейската комисия за засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 година

По време на Седмицата на гората Управляващият орган на ОПОС организира поредност от срещи с представители на всички държавни горски предприятия към Министерство на земеделието, които са евентуални бенефициенти по процедурата. Бяха разисквани опциите и нужните действия за стартирането на самодейността в къси периоди и сполучливата й реализация до края на 2023 година

Новата мярка за възстановяване на природозащитното положение на горски естествени местообитания посредством залесяване е заложена по Приоритетна ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие “. Тя получи поддръжка от Комитета за наблюдаване на ОПОС, извършен на 24 март т. година, на който участваха и представители на Европейската комисия.

Предстои Министерският съвет да утвърди включването на новата мярка в Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 “. След това предлагането за изменение на програмата ще бъде изпратено за утвърждение от Европейската комисия.

Повече за самодейността „ 3 милиарда дървета до 2030 г.” можете да видите на
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР