Общо делът на лицата без затруднения през второто тримесечие на

...
Общо делът на лицата без затруднения през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Близо 80% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи

Общо делът на лицата без усложнения през второто тримесечие на 2022 година понижава с 0.2 процентни пункта по отношение на първото тримесечие на 2022 година и с 2.9 процентни пункта по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година.

 

стъпват върху наблюдаване на 3 060 семейства.

 

Доходите на множеството семейства остават без смяна. През второто тримесечие на 2022 година, за 73% от лицата приходът на семейството им е останал без смяна по отношение на последните 12 месеца. Увеличение на приходите са показали 19.2% от лицата, което е с 0.7 процентни пункта повече спрямо първото тримесечие на 2022 година, само че с 10.6 процентни пункта по-малко спрямо четвъртото тримесечие на 2021 година, когато нарастване са имали 29.8% от лицата.

 

Основните аргументи за нарастване на приходите и през трите изследвани тримесечия са нарастване на пенсиите и обществените помощи и индексиране/преизчисляване на заплатата. Намаление на приходите за последните 12 месеца са показали 7.7% от лицата, като главните аргументи са загуба на работа/безработица/фалит на лична компания и понижаване на работното време, надницата или заплатата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР