Общо четиринадесет души, членове на екипажа на риболовен кораб, бяха

...
Общо четиринадесет души, членове на екипажа на риболовен кораб, бяха
Коментари Харесай

Нигерийската армия освободи 10 отвлечени от пирати чужденци

Общо четиринадесет души, членове на екипажа на рибарски транспортен съд, бяха освободени от нигерийската войска, откакто бяха отвлечени от пирати предишния месец край крайбрежията на Габон, съобщи Франс прес.
Четирима от освободените са нигерийски жители, шестима са китайци, трима са индонезийци, а единият е жител на Габон. Те са били отвлечени на 7 февруари и отведени в Нигерия, посочи нощес подполковник Мохамед Яхая от нигерийската войска. Преди те да бъдат избавени е бил заплатен откуп от 300 000 $, добави той.
След заплащането на откупа, до момента в който заложниците излизали от храсталаците, където ги държали, са били получени "данни за евентуално ново похищение ". Армията и проправителствени сили са се намесили, с цел да спасят освободените.
Нападенията за похищение на екипажите на кораби за откуп зачестиха в последните години в региона от Сенегал до Ангола, като се правят най-често от нигерийски пирати. 14-те освободени са работели на китайския транспортен съд Лянпъню 809, плаващ под знамето на Габон. След това, съгласно компанията за сигурност на мореплаването Dryad Global, пиратите са употребявали кораба за набези против танкери в региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР