Общо 84,9% от тайванските граждани искат сегашният статут на страната

...
Общо 84,9% от тайванските граждани искат сегашният статут на страната
Коментари Харесай

Тайван иска запазване на статуквото

Общо 84,9% от тайванските жители желаят сегашният статут на страната да остане неизменен, до момента в който 85,5% изрично не утвърждават китайската формула „ една страна, две системи “ – това сочат данните от изследване на публичното мнение и настройки на Съвета по континенталните въпроси.

Твърдението, че Тайван и Китай са самостоятелни страни със независими територии се радва на 77,7% утвърждение измежду запитаните. Едва 10,7% от респондентите не показват единодушие, че нито Тайван, нито Китай имат на благосъстоятелност и надзор върху територии на другата страна.

Неотдавнашното изказване на Китай, че сформира черен лист с имената на лица, „ упорити последователи на независимостта на Тайван “, срещна неодобрението на 78,3%. Общо 77,1% са съгласни, че китайското държавно управление е неприветливо към държавното управление на Тайван, а 57,9% настояват, че е неприветливо и към тайванския народ.

Данните сочат още, че 73,1% от запитаните лица са на мнение, че китайските гости би трябвало да бъдат добре пристигнали още веднъж в Тайван откакто пандемията от Covid-19 премине своя пик.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР