Общо 8 000 лева гаранция – по 1000 лева за

...
Общо 8 000 лева гаранция – по 1000 лева за
Коментари Харесай

Скромна гаранция за свободата на граничарите, помогнали на баща да измъкне нелегално детето си в чужбина

Общо 8 000 лв. гаранция – по 1000 лв. за всеки един от осемте гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, упрекнати в корупция и присъединяване в проведена незаконна група, наложи Специализираната прокуратура. Това оповестиха магистрати пред " BurgasInfo ". Както БЛИЦ заяви, граничните служители на реда бяха уличени след едногодишна разработка на ДАНС и профилирания отдел „ Вътрешна сигурност “. Реализацията е осъществена без непотребен звук и зрелищна акция, показват осведомени.

Граничните служители на реда са събирали дребни суми за рушвети – от по 20, 30,40 лв., приемали са и долари и евро. Като главен контигнет са им били чужденците, които прекосявали границата.

„ Не става въпрос за тежка корупция, само че пък има случай, при който против скромни 30 лв. са позволили татко да изведе през границата на страната дете, за което няма нотариално заверено пълномощие от майката. Това може да докара до доста съществено закононарушение “, разясниха магистрати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР