Общо 7 души имат вина, а петима души ще бъдат

...
Общо 7 души имат вина, а петима души ще бъдат
Коментари Харесай

Петима уволнени след смъртта на оставените на стълбите пациенти в Пловдив

Общо 7 души имат виновност, а петима души ще бъдат уволнени поради неприятната организация в пловдивската болница " Свети Георги ", където двама души с ковид починаха, откакто бяха оставени 40 минути в безпомощно положение на стълбите на една от клиниките.

В петък от лечебното заведение оповестиха, че са подготвени първите резултати от вътрешната инспекция в болничното заведение и все още е открита виновността на седем чиновници, които са позволили нарушавания на реда за обслужване на пациентите и оказването на здравната помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен началник, един доктор, двама санитари и един водач на кола за спешна помощ. Издадени са и две заповеди за наказване " Предупреждение за уволняване ".

Комисията продължава работата си, защото има още въпроси и условия, които подлежат на спомагателна инспекция и изясняване.

От през днешния ден в болничното заведение се вкарват още по-строги ограничения за координиране на преместванията на пациенти от един стационар в различен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР