Общо 67 пописа са сложени под предложения от Възраждане“ и

...
Общо 67 пописа са сложени под предложения от Възраждане“ и
Коментари Харесай

БСП, ИТН и Възраждане внасят вот на недоверие

О бщо 67 пописа са поставени под оферти от „ Възраждане “ и подсилен от Българска социалистическа партия и „ ИТН “ избор на съмнение към служебния кабинет. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Той посочи, че един от претекстовете е невижданата, по думите му, политическа интервенция в работата на служебното държавно управление.

„ То би трябвало да е равно отдалечено от всяка една политическа мощ и не би трябвало да основава усещане за индивидуалност в работата си, с цел да може да сме сигурни, че ще провежда и организира почтени избори ”, напомни Костадинов.

По-рано водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че приканват президента Радев да смени служебния министър председател Димитър Главчев и да не назначава препоръчаните от него нови министри.

Тя посочи, че социалистите ще изчакат да видят дали президентът ще се съобрази с настояването им, а в случай че не го направи, дружно с „ Възраждане “ ще внесат избор на съмнение към служебния кабинет.

Малко по-късно от „ ИТН “ обясниха, че към този момент прочуват дали е юридически и конституционно обосновано да се желае оставка на длъжностен кабинет, основан според новите промени в главния закон.

По думите на Костадинов от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ са отказали да сложат подписите си под настояването за избор на съмнение.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР