Общо 67 деца на загинали или пострадали полицаи и пожарникари

...
Общо 67 деца на загинали или пострадали полицаи и пожарникари
Коментари Харесай

67 деца на загинали или пострадали полицаи и пожарникари получиха по 1500 лева на благотворително събитие на МВР

Общо 67 деца на починали или потърпевши служители на реда и пожарникари получиха по 1500 лв. от Националната благотворителна акция на Министерството на вътрешните работи (МВР), оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Ръководството на министерството посрещна на коледно празненство деца на починали чиновници на реда. Сред присъстващите бяха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник-министър Ивелина Дундакова, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Димитър Кангалджиев, шефове на основни и административни дирекции в Министерство на вътрешните работи.

„ Заедно сътворихме значима традиция, която към този момент 20 години продължаваме с обич и грижа. Скъпи деца, носете в сърцата си вярата в положителното, а ние ще бъдем ваша опора, с цел да следвате решително фантазиите си. В мое лице имате другар, който постоянно ще се отзове, когато се нуждаете от съвет или поддръжка “, сподели министър Калин Стоянов пред децата, чиито родители са починали или потърпевши при осъществяване на служебните отговорности.

Освен финансова поддръжка, министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец.

Финансовата поддръжка е допустима с помощта на всички донори, които засвидетелстват своята ангажираност с есемеси, позвънявания и дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, даряващи ежемесечно средства от заплатите си, осведомят от министерството. 

Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи се организира целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират посредством изпращане на есемес на номер 1866 за клиентите на А1, Yettel и Vivacom или посредством гласово позвъняване на 090051866 за клиентите на Vivacom. Цената на късото известие е 1 лева (без ДДС), а на гласовото позвъняване - 0.99 лева (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка.

Българска телеграфна агенция напомня, че 74 деца бяха подкрепени за Коледа с по 1000 лв. през 2022 година. Финансова помощ девойките и момчетата получиха също за Великденските празници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР