Общо 667 на брой са последните пътуващи от за България,

...
Общо 667 на брой са последните пътуващи от за България,
Коментари Харесай

Извънреден брифинг по нощите - министърът карантинира лично пристигащите в 3 ч. от Англия

Общо 667 на брой са последните пътуващи от за България, които кацнаха със аероплан на летищата в София, Пловдив и Варна тази нощ. За тях бе направено изключени от заповедта на здравният министър Костадин Ангелов, посредством която се преустановяват полетите сред двете страни до 31.01.21 година В 03:00 ч. бе извършен ексклузивен брифинг, на който се изясни за какво се постанова въвеждането на карантина за идващите от Англия.
" Решение сме да опазим границите на България от новия вариант на ковид и да запазим колкото се може повече хора здрави до момента в който пристигна имунизацията. Целта е да може да се придобие имунитет и хората да бъдат имунизирани. Знаем, че новият вариант се предава по-бързо, само че е се въздейства от новата ваксина, която започваме да слагаме на 27-ми декември. Тук сме, с цел да създадем инспекция по какъв начин влизат пътуващите от Англия на територията на България ", изясни министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на изключителния брифинг, извършен на Летище София. Той уточни, че изключението за пристигналите последни три самолети за идващите към 40 дни е било направено, защото хората към този момент са били по летищата във Англия. Условие е обаче те да останат у нас под 10-дневна карантина.
 Карантина за всички, идващи у нас от Англия и Северна Ирландия Карантина за всички, идващи у нас от Англия и Северна Ирландия
Въвеждат се нови ограничаващи ограничения към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Англия...
Пътуващите показаха неодобрение. " Качихме се при напълно разнообразни условия. След три часа полет слизаме и ни споделят че би трябвало да сме под карантина и, че до 31-ви януари няма да има полети наопаки, а ние би трябвало да се приберем на 5-ти . По време на брифинга стана ясно, че от пристиганлите 667 души, осем са отказали да бъдат карантинирани. Те ще изчакат в директните зони полети, с които да се върнат назад във Англия. Това са по един българин и австралиец, както и осем британци. " Свикан е ексклузивен Европейски съвет на Европейския съюз, на който ще се решат какви единни дейности да бъдат подхванати по отношение на недопускане разпространяването на ковид и същите ще са годни за всички страни членки ", сподели в заключени Ангелов.
Подробности:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР