Общо 66 души са задържани за срок до 24 часа

...
Общо 66 души са задържани за срок до 24 часа
Коментари Харесай

Полицейска акция във Варненско: Над 60 души са арестувани

Общо 66 души са арестувани за период до 24 часа при профилирана полицейска интервенция във Варненска област за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права  на жителите, битовата престъпност и запазване на публичния ред, оповестиха от полицията в крайморския град.

 

В рамките на акцията са тествани общо 1920 жители, 1601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189  акта и санкции по фиш за определяне на административни нарушени. 

 

Контролът бе осъществен в разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства. Инспектирани са заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.

 

Криминалистите са намерили и иззели над два кг марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на осъществените претърсвания са открити и голям брой описи с имена, персонални данни, както и пликове с пари и пропагандни материали за идните избори.

 

По време на интервенцията са регистрирани 19 закононарушения – пет от тях са по член 167 от Наказателен кодекс (във връзка с политическите права на гражданите), а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства.

 

БТА припомня, че предходната интервенция против битовата престъпност и предварителна защита против пазаруване на гласове във Варненско бе извършена на 8 март.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР