Общо 63 000 лева ще получат 69 деца, пострадали при

...
Общо 63 000 лева ще получат 69 деца, пострадали при
Коментари Харесай

69 деца, пострадали при катастрофи, ще получат финансова подкрепа от БЧК

Общо 63 000 лв. ще получат 69 деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи , и техните фамилии, с цел да посрещнат потребността от лекуване и рехабилитация. Това оповестиха от Българския червен кръст /БЧК/.

Средствата са набрани посредством дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП на Българския Червен кръст. На свое съвещание на 7 декември 2023 година Консултативният съвет на Фонда, в който вземат участие Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Министерството на превоза и известията, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Животозастрахователен институт „ Лев инс “, Асоциацията на автомобилните производители, Съюз на българските автомобилисти и Българската асоциация на потърпевшите при произшествия, прегледа получените заявки за потърпевши през последните 6 месеца деца и дефинира паричната поддръжка за тях.

Пътнотранспортният травматизъм е третата причина за гибел у нас , а за жалост най-невинните жертви на пътя са децата, които като участници в пътното придвижване влизат в разнообразни функции – на пешеходци, на водачи на колела и мотопеди, на пасажери в транспортните средства.

„ Когато преди 18 години създадохме този фонд, искахме да помогнем освен финансово, само че и да окажем поддръжка и съпричастност в тези сложни моменти. Радвам се, че Българският Червен кръст дружно с донорите и сътрудниците продължаваме да подкрепяме децата и техните фамилии “ , съобщи учен Христо Григоров, ръководител на БЧК и на Консултативния съвет.

Всички присъстващи се сплотиха към концепцията за осъществяване на разнообразни акции и начинания, посредством които да бъдат понижени случаите по пътищата в България.
Националният дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП, два пъти в годината дава финансова помощ на нуждаещите се , а от основаването си през 2005 година до края на 2023 година е подкрепил над 1100 деца и техните фамилии с близо 740 000 лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР