Общо 621 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите

...
Общо 621 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите
Коментари Харесай

Стотици сигнали за купуване на гласове получени в МВР

Общо 621 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите са получени в Министерство на вътрешните работи. Във вчерашния ден те са 69. Образувани са общо 71 наказателни производства. В деня на изборите са формирани 3 производства, от които 2 бързи и 1 досъдебно, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Данните са до публицистичното привършване на броя на вестника.
За осъществени закононарушения, свързани с изборния развой, са арестувани 77 души. Съставени са 1982 предупредителни протокола.
Двама мъже и една жена от плевенското село Буковлък бяха арестувани през вчерашния ден сутринта при профилирана взаимна акция на полицията и прокуратурата в Плевен. Те са обвинени в търговия с гласове. Полицията влезе в две къщи на един адрес в селото, където текат процесуално-следствени дейности. В плевенското село бяха открити изборни описи и персонални данни на гласоподаватели. 
Полицията в Благоевград задържа трима души, които се канели да продадат гласовете си против 40 лв.. Те имали среща на улица в града. Там обаче ги чакала служители на реда, които ги задържали. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на районната прокуратура. 
Сигнал, че мъж купува гласове и даже вози хората до урните, подадоха от една от партиите, участващи в изборите. Той е адресиран до Районната прокуратура, Министерство на вътрешните работи и РИК. Според сигнала в региона на автогарата в Белоградчик мъж събира на групи хора от ромски генезис, пропагандира ги да гласоподават за избрана партия, като им предлага парична полза и превоз до съответните СИК. 
Министерство на вътрешните работи в Радомир е работило по сигнал за гласоподаване, в който са предлагани по 50 лева на човек, с цел да се гласоподава за избрана партия. От дома на обвинения са конфискувани три листата и сума пари. 
На входа на кв. " Филиповци " два автомобила без регистрационни номера са спирали гласопадаватели и са ги насочвали към близката заложна къща, преди да отидат да упражнят правото си на глас. В Петрич пък се предложили пари против гласоподаване. Лицето, обвинено в пазаруване на избор, е арестувано. Образувана е кореспонденция за пропаганда в СИК в с. Недан от покровител на политическа партия. В село Извор, Радомирско, е арестувано лице, което е предложило пари за изборите. У него е открит лист с дребни имена. В непосредственост до секция в град Сунгурларе е открит покровител да предлага пари на гласоподаватели. Задържан е и са разпитани очевидци. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР