Общо 61 души, пристигнали вчера в Нидерландия с два полета

...
Общо 61 души, пристигнали вчера в Нидерландия с два полета
Коментари Харесай

Над 60 пътници от два полета от ЮАР до Нидерландия с положителен тест за Covid-19

Общо 61 души, пристигнали през вчерашния ден в Нидерландия с два полета от Република Южна Африка, са дали позитивен резултат за ковид и през днешния ден са в изолираност, съобщи Асошиейтед прес.

На пасажерите, пристигнали на амстердамското летище Схипхол, се вършат спомагателни проби, с цел да се откри дали някой от тях не е инфектиран с новия вид Омикрон на вируса, открит първо в Южна Африка и провокирал ново безпокойствие по света.

Бързото разпространяване на новия вид измежду младежите в Южна Африка разтревожи здравните експерти. Само за две седмици Омикрон прекатурна обстановката в страната и след интервал на ниско ниво на разпространяване там започнаха да регистрират бърз растеж.

Два самолета дойдоха от Йоханесбург и Кейптаун в Нидерландия малко откакто нидерландското държавно управление, наред с други страни, през вчерашния ден наложи възбрана на полетите от страни от южната част на Африка поради Омикрон.

Нидерландските здравни управляващи споделиха, че хората с позитивен тест ще би трябвало да се карантинират за седем дни, в случай че имат признаци, и за пет, в случай че нямат.

На останалите 539 пасажери, които са били с негативен тест, е била дадена опция да се върнат вкъщи, в случай че са нидерландски жители, или да продължат пътуването си до други страни.

Съгласно държавните регулации, тези, които живеят в Нидерландия, би трябвало да се самоизолират за минимум пет дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР