Общо 60 200 жители на област Разград, или 51.4 процента

...
Общо 60 200 жители на област Разград, или 51.4 процента
Коментари Харесай

51.4% от населението на област Разград живее в риск от бедност и социално изключване

Общо 60 200 поданици на област Разград, или 51.4 % от популацията живее в риск от беднотия и обществено изключване. Това демонстрират резултатите от комбинирания знак от статистическото наблюдаване на приходите и изискванията през 2016 година, оповестяват от Териториалното статистическо бюро.

В съпоставяне с миналата година е налице нарастване от 5.1 процентни пункта на броя на хората в Лудогорието, които живеят на ръба на бедността.

За 2016 година линията на беднотия в Разградска област е 266.42 лева средномесечно на човек от домакинство. Под този предел е живяло 21.2 на 100 от популацията на региона, сочат статистическите данни. Спрямо миналата година размерът на линията на беднотия за региона нараства с 2.8 %, а относителният дял на бедното население - с 5.1 процентни пункта.

Най-голям брой хора изпитват ограничавания във връзка с образуване на едноседмична отмора отвън дома, при обезпечаване на средства за отопление на жилището си и при посрещането на непредвидени разноски със лични средства. Според изнесените данни на статистиката, през миналата година 35.5 на 100 от популацията на област Разград е живяло в материални ограничения. Това характеризира региона като територия с един от междинните индикатори за материални ограничения в страната.

В съпоставяне с 2015 година този дял понижава с 0.5 процентни пункта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР