Общо 6 003 653 пътници са летели през летище София

...
Общо 6 003 653 пътници са летели през летище София
Коментари Харесай

Над 6 млн. пътници са летели през летище София миналата година

Общо 6 003 653 пасажери са летели през летище София за 2022 година, като 95 % от тях по интернационалните линии. Броят на пасажерите се нараснал със 78 %, като пътникопотокът набъбна доста, съвсем достигайки предпандемични равнища. Това се сочат данните в първия годишен отчет за резистентност на летище София, обхващащ интервала от 1 януари до 31 декември 2022 година, изпратен до медиите. Документът е направен в сходство на Глобалната самодейност за отчитане (Global Reporting Initiative – GRI). 

Броят на самолетните придвижвания се усили с повече от 30 %, до момента в който полетите с комерсиално предопределение набъбнаха с съвсем 50 %, спрямо 2021 година Общо 1458 чиновници са работили за нас, повече от 80 % от които са обхванати от групови трудови контракти. Жените съставляват 35% от общата работна мощ и 27 % от чиновниците на управителни длъжности. Общо 8500 часа, прекарани в образование. Няма случаи на дискриминация, показват още в отчета си от столичния аеропорт. 

Докладът дава всеобхватна оценка на напъните и отговорността на компанията към обществото и околната среда. В него са показани тактиката на организацията за промяна, както и задачите, които си слага в посока подобряването на пътническото прекарване, повишението на успеваемостта, основаване на стопански и обществен принос, както и обезпечаването на екологична резистентност. 

„ Докладът за резистентност дава цялостна визия какво е нашето схващане за триумф и промяна на летище София. От самото начало си поставихме амбициозната цел да превърнем летището в петзвезден районен хъб през идващите пет години. Това на процедура значи чудесно прекарване на пасажера и включва всичко: дейно пътешестване до и от летището, съвременни уреди, усъвършенствани интервенции, общителен личен състав и доста други аспекти. Докладът акцентира нашата ангажираност към устойчивото развиване и устрема ни към дълготраен напредък “, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на летище София. 

Столичното летище ще продължи да предизвиква внедряването на нововъведения, цифровизация на процесите и положителните международни практики в авиацията, с цел да реализира по-зелено и по-устойчиво бъдеще. 

Пълният текст на отчета в оповестен на интернет страницата на летище София. 

„ СОФ Кънект “ е оператор на най-голямото интернационално летище в България. Компанията пое ръководството на летище София за период от 35 години, считано от 19 април 2021 г.  

Българска телеграфна агенция напомня, че на 18 юли се организира среща сред министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и изпълнителния шеф на фирмата-концесионер Хесус Кабайеро, след която от министерството оповестиха, че се засилва контролът върху осъществяването на концесията на летището. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР