Общо 57 щата към общинските предприятия в Пловдив ще бъдат

...
Общо 57 щата към общинските предприятия в Пловдив ще бъдат
Коментари Харесай

Съкращават 57 щата на служители в Община Пловдив, най-много – инкасатори в Синя зона

Общо 57 щата към общинските предприятия в Пловдив ще бъдат съкратени в идващите месеци. От градската администрация са оповестили новите правилници на предприятията, като до месец те ще влязат за гласоподаване в локалния парламент.

Част от въпросните щатове са незаети, като с тях се блокира опцията за наемане на нови чиновници към съответните звена. Реални съкращения обаче ще има, защото немалка част от щатовете са заети.

Най-много са в Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “, където се закриват 25 щатове на инкасатори в Синя зона. Община Пловдив от дълго време върви към понижаване и последователно унищожаване на контрольорите в Синя зона за сметка на други способи за заплащане. В претекстовете е записано:

„ С смяната се цели усъвършенстване на организационната конструкция и щатната бройка на личния състав, възстановяване на приходосъбираемостта и ограничение опциите за злоупотреби от недобросъвестни чиновници посредством автоматизиране на таксуването.”

На второ място по съкращения е Оперативна програма „ Жилфонд”, като ще бъдат освободени 18 щата. 11 от тях са към ПК „ Младост”. Басейнът се стопанисва точно от общинското дружество, като съвсем всички щатни бройки не са заети. Другите 7 щата в предприятието са от „ други стопански дейности”.

Три щата от „ Общински пазари” и 1 от Оперативна програма „ Дезинфекционна станция” са другите съкращения в проектите на градската администрация.

От „ Градини и паркове” ще се освободят и от 10 сезонни служащи, които са зачислени към структурата на общинското дружество. Към него работят общо 607 души, от които 547 са щатни бройки и 60 сезонни служащи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР