Общо 5357.30 лева бяха събрани по време на благотворителни събития

...
Общо 5357.30 лева бяха събрани по време на благотворителни събития
Коментари Харесай

Петгодишният Стаско се нуждае от нашата помощ - в Старозагорско се обединиха за каузата

Общо 5357.30 лв. бяха събрани по време на благотворителни събития в старозагорския град Павел баня, проведени в поддръжка на 5-годишния Станислав Дончев. На площада в курортния град се събраха стотици поданици и посетители, които през целия ден бяха обединени под мотото " Заедно за Стаско “. Инициативата е проведена от група дейни младежи от Павел баня.

Именно в този район публичното внимание от седмици е ориентирано напълно към историята на дребното дете. Станислав е на 5 години, само че към този момент е претърпял доста – едвам на 1 година и 6 месеца той и неговите родители чуват диагнозата, която трансформира живота им - детска церебрална парализа. Наскоро фамилията на Ваня и Дончо Дончеви получава предложение детето им да се подложи на интервенция в турския град Истанбул, където да му бъде подложен ботокс в десния крайник, а след това да бъде направена и специфична шина. Необходимите за задачата средства са непостижими за семейството – лекуването има своята висока цена от 40 000 лв.. (*Как да дарите - може да видите в края на този материал)

Тази вест провокира съпричастността на хиляди хора от елементарни доброжелатели през локални предприемачи и огромни компании до известни имена, които подаряват средства, разпродават артикули и провеждат благотворителни търгове, слагат кутии за събиране на дарения в стотици обекти и още доста. Именно по този мотив през вчерашния ден се организираха редица начинания, които също способстваха за достигането на крайната цел.

Денят стартира с футболен шампионат на новата площадка в градския парк, където присъединяване взеха близо 90 младежи, разпределени в 10 тима. Всички те бяха сложени в специфична скица на игра вид елиминация, а началото на всяка една от късите 30-минутни срещи даваше самият Стаско, подкрепян с бурни овации. Символичен победител в конкуренцията стана тима на " Приключенците ", надделявайки на финала този на " Братан Турия ". Участие взеха както локални, по този начин и поданици на околни обитаеми места.



По време на шампионата наоколо бе ситуиран ъгъл за отдих, където имаше поставени  кутии за събиране на средства за Станислав. Събраната сума там възлиза на 1188.10 лева

По-късно в обедните часове стартираха и два благотворителни базара – единият за ликвидация на артикули, облекла и домашни използва, и вторият - за ликвидация на кулинарни произведения. В тях се включиха огромна част от дейните майки в града, които поддържаха своята другарка в потребност – Ваня Дончева, родител на Стаско. Те донесоха както свои движимости и артикули, по този начин и отделиха време, с цел да подготвят вкусни питки, кексове, торти, соленки и още доста забавни творения, които провокираха необятен интерес измежду жителите и изключително измежду гостите на Павел баня. Събраната сума от кутиите на базарите е тъкмо 4169.20 лева



През това време в акцията за Станислав със своя подготовка навън се включиха и танцьорите от представителната група на локалния Фолклорен танцов отбор " Детелини ". На „ Лятната сцена “ на площад „ Освобождение “ те показаха част от репертоара си, а на финала извиха и кръшно хоро в компанията на присъстващите. Ръководството на ансамбъла пожела сили и дух на семейство Дончеви, като съобщи, че и отсега нататък ще поддържа акцията.

Късно нощес представители от инициативната група оповестиха, че общата събрана сума в размер на над 5300 лв. ще бъде детайлно разказана и преведена по сметката на Ваня и Дончо Дончеви. Самите родители на Стаско през целия ден не спираха да показват своите дълбоки благодарности на всеки един благодетел, който почете мероприятията, и постоянно не скриваха своите откровени страсти и сълзи. Със събраните през вчерашния ден средства общата насъбрана сума към този момент доближава 30 000 лв..



Освен тези събития идната сряда от 17:30 часа на площад „ Севтополис “ в град Казанлък фолклорни музиканти от града на розите и района също се събират в помощ на малчугана. Те ще свирят на центъра обединени с една задача, а към тях ще бъдат сложени и няколко кутии за набиране на средства.



ДАННИ ЗА ДАРЕНИЕ:

УниКредит Булбанк

BG73UNCR70001524563567

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

PayPal: [email protected]
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР