Общо 53-ма души са евакуирани от снощи насам в Добричка

...
Общо 53-ма души са евакуирани от снощи насам в Добричка
Коментари Харесай

Заради наводнения: Евакуират хора в Добричко

Общо 53-ма души са евакуирани от нощес насам в Добричка област поради проливни дъждове, сподели за Българска телеграфна агенция основен контрольор Тихомир Катранджиев,

шеф на бранш „ Пожарогасене и аварийно-спасителна активност “ към Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН).

Около 30 от тях са пътували в рейс, чийто водач не е спрял на сигнал да не влиза в събралата се на пътя вода в с. Бранище, и е бил повлечен от нея.

Превозното средство е изтеглено от чиновници на РДПБЗН, а за хората са се погрижили техни близки, сподели още гл. контрольор Катранджиев.

Сред евакуираните са и двамата възрастни, които нощес бяха изведени от домовете си по улиците „ Арда “ и „ Ивайло “ в град Добрич. Останалите са жители, закъсали с колите си.

Към момента са подадени сигнали за 44 наводнени адреса. Очаква се да постъпят още, които ще бъдат отводнени при потребност. Водата обаче е почнала да се отдръпва.

Около 2:00 часа през нощта поради прииждаща вода от близкото с. Богдан е имало заплаха от преливане на канала, само че това не се е случило. Няма провали и ситуацията е нормализирана.

Дарин Димитров, шеф на РДПБЗН, сподели за Българска телеграфна агенция, че чиновници ревизират проходимостта на дерето в региона на парка. При потребност от разчистване ще се търси съдействието на Общината, ако предстоят още проливни дъждове.

Реагирано е и на четири сигнала за паднали дървета – две в Шабла, едно в Кранево и едно в Генерал Тошево. Няма данни за потърпевши хора.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР