Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила,

...
Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила,
Коментари Харесай

52 мигранти в два товарни автомобила задържаха полицаи във Врачанско

Общо 52-ма мигранти са били открити в два товарни автомобила, тествани от органите на реда във Врачанско, оповестиха от ОД на МВР-Враца. Едната инспекция е осъществена на околовръстния път на Враца, нощес, в 19.50 ч. В спрян за инспекция „ Мерцедес Спринтер ", ръководен от 54-годишен мъж от Пловдив, са открити 30 задгранични жители, от които деветима с документи за статут на кандидат-бежанци, а останалите - без документи.

Другата инспекция е осъществена минути по-рано, край мездренското село Руска Бела. В товарния автомобил, ръководен от 33-годишен лидер от с.Арчар, община Видин, са открити 22-ма чужденци. От тях единствено четирима са имали документи за кандидат-бежанци, останалите не са показали никакви документи.

Задържаните са от сирийски и иракски генезис, заяви през днешния ден заместител районният прокурор и представител на Районна прокуратура - Враца Емилиян Костов. По думите му колите са спрени в границите на профилирана интервенция на Агенция " Митници " за разпространяване на акцизни артикули.

Сред мигрантите има малолетни, малолетни, дами и мъже. Една от дамите е била обезводнена, оказана ѝ е помощ, всички са прегледани от медицински екип, общото им положение е положително, не са открити здравословни проблеми, заяви и началникът на отдел " Разследване " от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца Калин Кръстев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР