Общо 50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената

...
Общо 50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената
Коментари Харесай

Държавата дава 1,6 млн. за студентите за наеми

Общо 50 000 лева ще бъдат добавени към към този момент утвърдената сума от 1 545 000 лева по програмата за подкрепяне на студенти и докторанти, настанени в общежития на държавните висши учебни заведения и сдружението " Студентски столове и общежития ".

Правителството реши средствата за интервала октомври-декември да се усилят на 1 595 000 лева, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Допълнителните средства се отпускат въз основата на разбор на комисията за осъществяване на програмата към Министерство на образованието и науката, в който се откри, че общата сума, нужна за трите месеца по програмата, е по-висока.

Средствата ще подкрепят студентите и докторантите, настанени в общежития, да покриват битовите си сметки. Подкрепата бе обезпечена след съглашение сред МОН и Министерството на енергетиката, напомнят от просветителното министерство.

На 23 март 2022 година държавното управление реши да подкрепи финансово студентите и докторантите поради високите сметки за ток в студентските общежития. Около 28 000 души ще получат по към 60 лева за интервала октомври-декември 2021 година, осведомиха тогава от МОН.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР