Общо 49 поправки са предложени към проекторезолюцията на Европейския парламент

...
Общо 49 поправки са предложени към проекторезолюцията на Европейския парламент
Коментари Харесай

Джамбази и малтийката Мецола пренаписват резолюцията на ЕП за България

Общо 49 ремонти са препоръчани към проекторезолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона и главните права в България. Неин създател е испанецът Хуан Агилар (Алианс на социалисти и демократи), който е ръководител на Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред (ЛИБЕ). Преди седмица комисия одобри резолюцията 35 гласа " за ", 30 " срещу " и 1 " въздържал се ".

Българският евродепутат Ангел Джабмбазки от Вътрешна македонска революционна организация (в Брюксел се числи към консерваторите) се е хванал да пренапише забележителна част от документа и е внесъл 9 ремонти, оповестява.

Джамбазки не харесва по-голяма част от документа и упорства за отпадането на неговия първи параграф, с който Екологичен потенциал би трябвало да изрази " надълбоко страдание “, че развиването на България „ докара до доста утежняване на спазването на правилата на върховенството на закона, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната система, разделянето на управляващите, битката с корупцията и свободата на медиите “.

Джамбазки предлага да отпадне и параграфът, който приканва за прекъсване на парите на корумпирани държавни управления, само че като се резервира достъпът на популацията до еврофондовете.

Малтийката Роберта Мецола от групата на Европейската национална партия предлага редакция или отпадане на всички текстове,, които са рецензия против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Тя е добавила сериозни текстове против президента Румен Радев и протестиращите в София. Мацола е създател е цели 37 ремонти и следва опорните точни на ръководещите в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР