Общо 48 проекта за обновяване и ремонт на общински сгради

...
Общо 48 проекта за обновяване и ремонт на общински сгради
Коментари Харесай

48 общински сгради във Враца са обновени по програма Красива България

Общо 48 плана за възобновяване и ремонт на общински здания са осъществени с финансиране по стратегия " Красива България " на Министерството на труда и обществената политика през 2017 година Те са на стойност 7,2 млн. лева , сподели министърът на труда и обществената Бисер Петков при откриването на благоустроен двор на детска градина " Щастливо детство " във Враца.

4 млн. лева е съфинансирането от бенефициентите . При осъществяването на плановете е обезпечена претовареност на 535 души, от които 241 са били безработни преди този момент .

Министър Петков напомни, че от 2 октомври е открита новата акция по набиране на планови оферти , които ще се финансират през 2018 година по " Красива България ". Кандидатстването ще е до 15 януари следващата година.

През идната година по самодейността ще се поддържат оферти за възстановяване на публичната среда в обитаемоте места , обществената инфраструктура и обществените услуги от резидентен вид. Допустимите претенденти са общини, регионални шефове, държавни институции, контролни органи.

Ще се кандидатства по 3 ограничения - за възстановяване на публичната среда на обитаемоте места, на обществената инфраструктура и на изискванията в обществените заведения от резидентен вид, сподели Петков.

През идната година минималният бюджет на плановете , които ще се финансират, ще се усили от 50 000 лева на 60 000 лева, а оптималният - от 300 000 лева на 400 000 лева Максималната сума, които ще се обезпечават по " Красива България " за всеки план ще се увеличи от 100 000 лева на 120 000 лева

На събитието участва и кмета на града Калин Каменов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР