Общо 4728 тира са преминали за две денонощия през ГКПП

...
Общо 4728 тира са преминали за две денонощия през ГКПП
Коментари Харесай

4728 тира минали през Капитан Андреево за 48 часа

Общо 4728 тира са минали за две денонощия през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, излиза наяве от информация в Агенция „ Митници “.

От 8 ч. на 29 декември до 8 ч. през днешния ден през най-големия граничен сухоземен пункт сред България и Турция са обработени общо 2431 камиона. 1244 са влезлите в страната ни товарни коли, а 1187 са пропуснатите към прилежащия Капъкуле.

За същото време от 28 до 29 декември на Капитан Андреево са обработени общо 2297 тира. 1207 са на трасето „ вход “ и 1090 - на „ излаз “.

Към 13 ч. през днешния ден на границата с Гърция и Турция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, оповестиха от „ Гранична полиция “.

Българските жители, искащи да преминат през граничните пунктове с Турция, би трябвало да показват негативен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или документ за имунизация против Covid-19, в случай че са минали не по-малко от 14 дни от довеждане докрай на имунизацията. Пътуващите могат да показват също формален документ, публикуван от способена институция, че са преболедували Covid-19 в границите на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Освободени от тези условия са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с имунизационен документ.

Всички влизащи в Гърция пасажери би трябвало да имат авансово запълнен формуляр и получен QR код. До 06 ч. на 10 януари 2022 година гръцките управляващи ще изискват за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, отрицателен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа от идването на Граничен контролно-пропусквателен пункт или негативен бърз (антигенен) тест, изработен до 24 часа от идването. За повече информация –

През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ гръцките управляващи не пропущат транспортни средства и пешеходци.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР