Общо 46 720 къса цигари задържаха митнически служители на ТД

...
Общо 46 720 къса цигари задържаха митнически служители на ТД
Коментари Харесай

Задържаха 46 720 къса цигари на ТД Митница - Русе

Общо 46 720 къса цигари задържаха митнически чиновници на Търговско дружество " Митница - Русе " при четири инспекции, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 26.05.2023г в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост – Русе " митнически инспектори стопират за щателна инспекция, излизащ от страната товарен автомобил. В хода на инспекцията те установяват, че в транспортното средство е построен тайник, съдържащ 16 600 къса цигари с годен български бандерол. Акцизните артикули са конфискувани от митническите управляващи, а на лидера на транспортното средство са формирани два акта за определяне на административно нарушение-един за построения тайник и един за цигарите.

При различен случай през същия ден в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост – Русе " митнически чиновници правят инспекция на излизащ от страната лек автомобил и откриват общо 216 кутии или 4320 къса цигари с български акцизен бандерол, транспортирани в нарушаване на ЗАДС. Тютюневите произведения са конфискувани, а по случая на лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

В трети случай на 26.05.2023г. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " Видин-Калафат към 20:30 часа, митнически инспектори стопират за щателна митническа инспекция, излизащ от страната товарен автомобил. В хода на контролните дейности чиновниците виждат, че от лявата страна сред прага и гредата на транспортното средство е сложена спомагателна ламарина, която е заварена за прага и гредата, като по този метод е построен тайник. В него митническите инспектори откриват огромно количество цигари с годен български акцизен бандерол. При траялата инспекция инспекторите откриват още укрити цигари с годен български акцизен бандерол в кухината на таблото и под предната седалка на товарния автомобил. Общото количество на откритите и арестувани от митническите управляващи цигари с български годен акцизен бандерол е 730 кутии (14 600 къса). 

На лидера са формирани актове за определяне ва административно нарушаване както за цигарите, по този начин и за построения тайник. 

При различен случай три дни по-късно - на 29.05.2023 година към 14:45 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост - Русе " е спрян за щателна инспекция, излизащ от страната товарен автомобил. Митническите инспектори откриват, че във фабрични кухини под корите на страничната и задните порти на товарното помещение са открити тютюневи произведения. Общото открито и конфискувано количество цигари е 560 кутии (11 200 къса), всички облепени с български акцизен бандерол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР