Общо 43 тона хуманитарна помощ, изпратена от Румъния, е предназначена

...
Общо 43 тона хуманитарна помощ, изпратена от Румъния, е предназначена
Коментари Харесай

Румъния изпраща 43 тона хуманитарна помощ за засегнатите от земетресенията лица в Сирия

Общо 43 тона филантропична помощ, изпратена от Румъния, е предопределена за засегнатото от земетресенията население в Сирия, заяви през днешния ден в Туитър румънското външно министерство, представено от Аджерпрес.

" Румъния е солидарна с жертвите и тежко засегнатите от земетресението лица в Сирия, изпращайки филантропична помощ, от която има толкоз огромна потребност, посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз. Два въздушни превоза дойдоха към този момент в филантропичните хъбове в Бейрут и надлежно в Газиантеп и следва да бъдат осъществени още четири сходни превоза, като за филантропичната помощ са предопределени общо 43 тона артикули ", се показва в известието.

Още три самолета на румънските военновъздушни сили правят през днешния ден нов превоз с помощи за потърпевшите при земетресенията в Турция и Сирия, заяви министерството на защитата, представено от Аджерпрес.

Два самолета C-27J Спартан са отпътували за Газиантеп, Турция, а един аероплан C-130 Херкулес - за Бейрут, Ливан, с цел да транспортират 12 тона материали, дарени от румънската страна.

Самолетът C-130 Херкулес е изхвърчал за Бейрут към 10:00 часа през днешния ден, а двата самолета C-27J Спартан са изхвърчали от 90-та въздушно-транспортна база към 11:00 часа, осведоми министерството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР