Общо 43 кораба са плавали през зърнените коридори от 1

...
Общо 43 кораба са плавали през зърнените коридори от 1
Коментари Харесай

43 кораба минаха по зърнените коридори

Общо 43 кораба са плавали през " зърнените коридори " от 1 август 2022 година насам. Това са съобщили от Министерството на националната защита на Турция, представени от Анадолската организация.

" Общо 43 кораба са отплавали от 1 август 2022 година, като 25 от тях са напуснали украинските пристанища. Общо 18 кораба са влезнали в украинските пристанища за транспорт на зърно. Повече от 622 000 тона зърно бяха изпратени от украинските пристанища ", се показва в известието.

Според министерството, първият транспортен съд RAZONI, плаващ под флага на Сиера Леоне, е напуснал пристанище Одеса на 1 август 2022 година

Всеки транспортен съд, плаващ към или от украинските пристанища, е инспектиран от Съвместния координационен център в Истанбул.
 24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна
24 кораба с 600 000 тона зърно отплаваха от Украйна

Като част от осъществяването на Инициативата за безвредно превозване на зърно и храни

На 18 август 2022 година корабът за насипни товари I MARIA, претрупан с 33 000 тона царевица, напусна пристанище Черноморск. Корабът плава към Северна Африка. След няколко дни ще стигне до Египет.

Припомняме, че обособени документи с Организация на обединените нации и Турция за основаването на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южен.

Заради войната в Украйна съветският флот блокира черноморските пристанища и направи износа неосъществим. Това, от своя страна, сътвори предпоставки за продоволствена рецесия.
 Нови четири кораба със зърно отплаваха от Украйна
Нови четири кораба със зърно отплаваха от Украйна

Те са потеглили от Черноморск и Одеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР