Общо 41 проекта за 100 милиона лева изпрати Община Варна

...
Общо 41 проекта за 100 милиона лева изпрати Община Варна
Коментари Харесай

Община Варна изпрати към Министерството на финансите 41 проекта за 100 милиона лева

Общо 41 плана за 100 милиона лв. изпрати Община Варна в Министерството на финансите в границите на бюджетната процедура за 2024 година. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев във връзка изпращането на поръчката от общината до МФ късно нощес.

По думите му, сумата дава отговор на избрания за Варна предел от 100 милиона лв.. Съгласно условието да бъдат включени единствено планове с стадий на подготвеност издадено позволение за градеж или подготвени за планиране, Община Варна изпрати нощес 38 плана за към 85 милиона лв. като добавка към към този момент подадени от нас в МФ на 21 ноември други три плана за към 15 милиона лв., които имаха позволение за градеж, изясни той.

Според предлагането общината ще насочи ресурса към благоустрояване на междублокови пространства в разнообразни региони, планиране и създаване на паркове, главен ремонт и създаване на улици, тротоари и улични връзки. Включено е и изработването на планове за улична мрежа и реорганизация на пътни, планиране и съществени поправки и десетки подлези във Варна, създаване на буферни и етажни паркинги и други обекти от градската среда. Ще се направи  и реорганизация и ремонт на постройка към Художествената изложба, ще се построи Център за видеонаблюдение и други.

Готовността на документите на редица други планове, нужни на Варна, не е задоволително висока, заради което административният запас на общината ще се насочи към ускорение на проектирането. Правим и невъзможното на съвсем денонощен режим, с цел да осигурим финансиране на най-малко тези обекти, които са проектирани или са с позволение за градеж, само че те са много малко, както към този момент съобщихме, разяснява още кметът.

Предложенията на общината подлежат на оценка в границите на бюджетната процедура за 2024 година. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР