Общо 36 души - български граждани и членове на техните

...
Общо 36 души - български граждани и членове на техните
Коментари Харесай

Мария Габриел: Българските граждани и техните семейства първи бяха евакуирани от Газа

„ Общо 36 души - български жители и членове на техните фамилии бяха изведени сполучливо през днешния ден от територията на Ивицата Газа и към този момент са в сигурност в Египет. 37-ият е декларирал желанието си да остане ", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, представена от Министерството на външните работи.

„ В комплицирана и извънредно динамична конюнктура, с помощта на координираните старания на Министерство на външните работи и дейностите на представителствата ни в Кайро, Рамала и Тел Авив, извеждането на нашите сънародници през пропускателния пункт " Рафах " бе осъществено сполучливо, в първата допустима група, на която бе позволено напускането на Ивицата Газа. Бих желала да благодаря на всички ангажирани с постигането и реализирането на прекосяването страни ", добави Габриел.

Състоянието на всички е положително. Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с представителствата си в Кайро, Рамала и Тел Авив, с оглед даване на най-хубавата следваща грижа за сънародниците ни в актуалната обстановка.

По-рано през днешния ден минимум 320 души с задгранични паспорти минаха от Газа в Египет при първата вълна от евакуации от обсадения палестински анклав, оповестиха три египетски източника от региона на сигурността и палестински представител, представени от Ройтерс.

По думите на палестинския представител притежателите на задгранични паспорти са напуснали линията с шест рейса. Дадено е позволение да заминат и лицата от първичен лист с към 500 непознати и двойни жители, като се чака евакуациите да продължат и в идните дни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР