Общо 34-ма души са приети в лечебни заведения след инцидента

...
Общо 34-ма души са приети в лечебни заведения след инцидента
Коментари Харесай

34 души са болници в София след инцидента с мигранти в Софийско

Общо 34-ма души са признати в лечебни заведения след случая с зарязан камион с мигранти край софийското село Локорско, съобщи NOVA. Сред потърпевшите са и пет деца. Загинали са 18 души, от които едно дете на забележима възраст 6-7 години.

„ Хоспитализираните в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ пациенти са в тежко положение, само че не животозастрашаващо. Всичко, което е належащо, като оказване на незабавна помощ, реанимационна активност и проучвания, се прави от сътрудниците тук. “ Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на брифинг пред „ Пирогов “. По-късноминистърът беше и във ВМА, където също са настанени пациенти.

Към 17:30 ч. в УМБАЛ „ Св. Анна “ – София са приети в болница 7 души, във Военномедицинска академия – 8 (петима в реанимация и трима в токсикология), в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ – 7 (от които двама в реанимация), в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ – 4, в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда – 4 и четирима в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи (МВР болница).

Министър Меджидиев уточни, че незабавно след сигнала за случая от Центъра за незабавна здравна помощ – София са изпратени 6 екипа. „ Към момента се оправяме със обстановката. Колегите реагират извънредно бързо и професионално. Лечебните заведения незабавно са обезпечили спомагателни екипи. Ще окажем на потърпевшите най-хубавата допустима здравна помощ “, безапелационен е доктор Меджидиев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР