Общо 3330 зрелостници ще се явят на матура по БЕЛ

...
Общо 3330 зрелостници ще се явят на матура по БЕЛ
Коментари Харесай

3330 зрелостници ще се явят на матурата по БЕЛ във Варненско

Общо 3330 зрелостници ще се явят на матура по БЕЛ във Варна и региона през утрешния ден. Това сподели за Moreto.net началникът на Регионалното ръководство на образованието Ирена Радева.

Подадените заявки за явяване на препитването са общо 3514, само че някои от претендентите не са позволени. Сред тези, които ще положат държавен зрелостен изпит, има и такива, които са приключили предишни години.

Изпитните здания са 46 с общо 256 зали. За реда ще наблюдават към 850 длъжностни лица.

По информация от МОН утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се организира в 750 учебни заведения и 4200 зали в страната. Ангажирани са над 9000 квестори.

Изпитът стартира в 8:30 часа, като зрелостниците би трябвало да бъдат в изпитните зали най-малко 30 минути по-рано. Те би трябвало да си носят документ за идентичност и служебната записка, която може да бъде и на електронен притежател. Пише се с черен химикал.

Изпитът е разграничен на три модула. Първите два са по 60 минути, а третият – 120 минути. За възпитаници със СОП са планувани до 30 минути повече за първите два модула, а за третата част - до 60 минути повече.

И тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100 точки, а изпитът се счита за изискан при най-малко 30. Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и 2 с уголемен свободен отговор.

Резултатите от държавния зрелостен изпит ще бъдат оповестени до 9 юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР