Общо 33 000 фалшиви стоки, имитиращи световно известни марки, са

...
Общо 33 000 фалшиви стоки, имитиращи световно известни марки, са
Коментари Харесай

Конфискуваха 33 000 ментета на границата с Турция

Общо 33 000 подправени артикули, имитиращи международно известни марки, са арестувани от митничарите на пункта Капитан Андреево. Става въпрос за текстилни произведения, обувки, аксесоари и парфюми, пренасяни от 2 камиона и 4 леки коли.

Най-голямото количество е хванато в български тир, който се прибирал от Турция. ​При щателния надзор било открито, че количеството на групажната стока от 627 колета съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. Открити са 12 000 тениски 6499 чифта мъжко и дамско долни дрехи, 4678 чифта чорапи, 2395 ризи, якета, клинове, къси панталони, и дънки. Те били с логото на 25 марки, измежду които Tommy Hilfinger, Armani, Boss, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, Victoria Secret, Guess, Armani, Polo. Имало още и 792 чифта спортни обувки, от които 529 с логото на Nike, както и 203 чанти, портмонета, носещи фигуративното и словестно изображение на LV, Gucci.



Няколко дни по-късно в различен камион с непозната регистрация инспекторите разкрили измежду заявената стока 4399 спортни долнища с щампи на Adidas.

В леката кола на румънец имало 494 спортни екипи, детски комплекти, якета и тениски със знаци на регистрирани търговски марки. В хода на инспекцията ​било открито, че недекларираната стока е на лидера. На нарушителя е формиран акт. Същия ден от три леки автомобила с турска регистрация са арестувани 723 текстилни произведения, 309 парфюма, 214 чифта обувки със знаци на регистрирани търговски марки.



В осъществяване на Европейския Регламент 608 от 2013 ​за отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения стоките са арестувани и за случаите ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР