Общо 315 жени са били убити през 2023 г. в

...
Общо 315 жени са били убити през 2023 г. в
Коментари Харесай

315 жени са убити в Турция през 2023 г.

Общо 315 дами са били убити през 2023 година в Турция, сочат данни на отчет, представени от в. „ Хюриет “ и Българска телеграфна агенция. 

Докладът, озаглавен " Убийства и подозрителни смъртни случаи на дами през 2023 година ", е направен от феминистката организация " Ще спрем убийствата на дами ".

35 на 100 от убитите са били на възраст сред 19 и 35 години. В отчета се показва също, че 28 дами са били убити макар съществуването на ограничаващи заповеди.

Платформата „ Ще спрем убийствата на дами " е водеща неправителствена организация в областта на отбрана на правата на представителките на нежния пол в Турция.

Убийствата и насилието над дами остава извънредно сериозен проблем в страната. Всяка година няколкостотин дами са убивани от мъже – техни съпрузи, сътрудници или родственици.

На фона на тази тревожна наклонност през 2021 година президентът Реджеп Тайип Ердоган изтегли Турция от Истанбулската спогодба на Съвета на Европа, което провокира наказание от страна на групи за отбрана на правата на дамите и западни страни. Знаковата спогодба беше подписана в Истанбул през 2011 г. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР