Общо 30 лодки трябва да бъдат премахнати от плажа в

...
Общо 30 лодки трябва да бъдат премахнати от плажа в
Коментари Харесай

Премахват 30 лодки от плажа в бургаския квартал Победа

Общо 30 лодки би трябвало да бъдат отстранени от плажа в бургаския квартал " Победа ". Това е заключението на образуваната междуведомствена комисия от осем държавни институции в Бургас, които през днешния ден направиха инспекция на плажната линия.

Установено е, че една част от лодките, ситуирани на брега, са регистрирани плавателни средства, които обаче не са обезопасени и не домуват на регламентираните за това места. Другата част от лодките са нерегистрирани, с незнаен притежател и с неустановено техническо положение и валидност за корабоплаване.

На вода се установяваха общо 10 броя плавателни съда, от които 6 броя без забележима регистрация, 4 от тях с регистрация. На плажната линия се установяваха общо 20 броя лодки, от които 6 броя без забележима регистрация, 13 броя с регистрация и едно плавателно средство – единствено с номер без буквено означение.

Ще бъдат подхванати дейности по наложително премахване на лодките след съответно известяван на притежателите по реда на Административнопроцесуален кодекс. С оглед прекратяване на закононарушенията най-ефективни биха били използването на превантивни дейности.

В тази връзка ще бъде засилен контролът в региона от Гранична полиция, в това число и във вечерната част на денонощието. Ще бъдат сложени предупредителни табели, обозначаващи незаконността на слагането на плавателни съдове на плажа.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР