Общо 30.5 милиона лева са определени по Европейския финансов механизъм.

...
Общо 30.5 милиона лева са определени по Европейския финансов механизъм.
Коментари Харесай

Демонстрации за Пирин и морето посрещнаха екоминистри от ЕС

Общо 30.5 милиона лв. са избрани по Европейския финансов механизъм. Днес се организира неофициалният съвет на министрите на Европейски Съюз по околна среда в Националния замък на културата. Министър Димов регистрира досегашната работа по програмата.

"Поставено е началото на система за ранно предизвестие за риск от наводняване в някои от уязвимите общини в България и се създаде неповторима за района осведомителна система за интегрирано ръководство на крайбрежните зони, предварителна защита и превъзмогване на следствията от нефтени разливи. Националната геоинформационна система за ръководство на водите като един от най-важните принадлежности за ръководство на водите, беше напълно обновена ", означи министърът на околната среда и водите.

По думите му Меморандумът за съгласие за интервала 2009 – 2014 сред България, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия е било естествено продължение на взаимните партньорски старания, като е бил обезпечен финансов запас в размер на 36 млн. лева за реализацията на 38 плана.

„ Изпълнението на стратегиите подкрепя Министерство на околната среда и водите при използването на политиките за ръководството на водите и в частност интегрирано ръководство на ресурсите в морските и вътрешните води и обстоен мониторинг на морските води. С постигнатите резултати част от плановете способстваха за актуализиране стратегиите от ограничения, заложени в проектите на ръководство на речните басейни “, сподели още Нено Димов.

Демонстрации за Пирин и морето посрещнаха екоминистрите

Демонстранти в поддръжка на моретата и Пирин посрещнаха министрите на екологията от Европейския съюз, които вземат участие в двудневната неофициална среща в София.
По-късно в региона на НДК "зелени " деятели ще се съберат още веднъж на митинг против застрояването на естествения парк край Банско.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР