Общо 30 000 кг. тютюн за наргиле без документи задържаха

...
Общо 30 000 кг. тютюн за наргиле без документи задържаха
Коментари Харесай

Митничари задържаха 30 тона нелегален тютюн за наргилета

Общо 30 000 кг. тютюн за наргиле без документи задържаха чиновници на основна дирекция " Митническо разузнаване и следствие “ в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " при Видин и в склад в София, оповестиха от Агенция " Митници ".

Нелегалният товар е открит в товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. Двамата водачи – единият с португалски, а другият - с албански документи за идентичност, обяснили, че транспортират сушени плодове.

При сканиране с рентген е открито изображение, което не отговаряло на оповестената стока, а при последвалата физическа инспекция митническите чиновници намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг. или общо 14 256 кг. тютюн за наргиле.

При инспекцията се открило, че стоката е била натоварена в нает склад в София, който се употребява за хранилище и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

В него са открити още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, без бандерол за заплатен данък. Образувани са досъдебни производства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР