Общо 3.5 милиона лева ще получат две общини край Пловдив

...
Общо 3.5 милиона лева ще получат две общини край Пловдив
Коментари Харесай

Инвеститори докараха 3.5 милиона лева от държавата

Общо 3.5 милиона лв. ще получат две общини край Пловдив поради огромни частни вложения. Това произтича от Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/, а решението бе взето от Министерски съвет в петък предходната седмица.

Министерство на нововъведенията и растежа ще изплати над над 1 млн. лева за пътна инфраструктура в Община " Марица ". Средствата са предопределени за създаване на Южен околовръстен път на село Радиново. Шосето се прави по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план „ Завод за алуминиеви профили Профилинк “  на „ Интерлинк Груп “ АД и „ Профилинк “ ООД. Размерът на инвестицията е близо 40 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места. Очертава се това да е най-големият цех за алуминиеви профили на Балканския полуостров. Това в действителност е втората инвестиция на пловдивския предприемач Здравко Линкин в община " Марица ". През 2018 година той получи документ за вложител клас А и за логистичния " Технолинк парк " на стойност 6.6 млн. лева. 

С построяването на Южен околовръстен път на Радиново ще се пренасочи тежкотоварния трафик, който сега минава през селото. Това ще докара до по добра пътна конюнктура и понижаване на риска от пътнотранспортни катастрофи.

2.5 милиона лв. пък ще бъдат предоставени на Община Куклен поради осъществяването на два капиталови плана. Първата инфраструктура е на стойност над 1.5 млн. лева и е за инфраструктурно обезпечаване на промишлено-търговска зона Куклен, околност Капсида. Тя се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план „ Предприятие за произвеждане на електрически колела “ в Индустриална зона Капсида на „ Е-Велокс “ ООД. Инвестицията по плана е за над 28 млн. лева Ще бъдат открити 330 нови работни места. Планирано е потенциалът на произвеждане да е 300 000 е-велосипеда годишно. 

Стойността на втората пътна инфраструктура в общината е над 1 млн. лева. Финансирането е по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен план „ Технологично консолидиране на КЦМ АД “ в Куклен.

Инвестицията на компанията е в размер на над 41 млн. лева. Новата инфраструктура ще бъде благосъстоятелност на общината. Тя ще облекчи натовареното придвижване, ще усъвършенства транспортното обслужване и ще се повиши качеството на транспортните връзки. Новият път ще обезпечи благоприятни условия за придвижване, по-безопасна и бърза транспортна връзка до Куклен, аргументират се от Министерски съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР