Общо 287 583 клиенти са били обслужени в приемните на

...
Общо 287 583 клиенти са били обслужени в приемните на
Коментари Харесай

Близо 290 000 души са посетили приемните на НОИ в София за 10 месеца

Общо 287 583 клиенти са били обслужени в приемните на териториалното отделение на Националния застрахователен институт (НОИ) в София-град през последните 10 месеца. Това демонстрира информация от електронната система за ръководство на административното обслужване, която беше въведена в районната структурата на институцията при започване на май 2018 година Данните сочат, че за интервала на действие на системата максимален е броят на потребителите, употребили услугите по отношение на изменение на към този момент отпусната пенсия.

Точно 66 400 лица са си изтеглили билет от билетоподаващото устройство с желанието да се възползват от това свое право или да получат повече информация по тематиката. Сред най-често заявяваните услуги са още консултациите и справките, свързани с компенсациите за краткотрайна нетрудоспособност и майчинство - над 36 000 души са посетили приемната с въпрос от тази сфера. Подаването на заявление за разпределяне на нова пенсия също е измежду услугите, към които има максимален интерес – документи за пенсия са подали 26 603 лица.

Само с 300 по-малко са поискалите да им бъде публикуван личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт. Справката регистрира още, че макар сериозната натовареност на чиновниците при най-популярните услуги, междинното време на изчакване и междинното време на обслужване при тях се движат сред 3 и 7 минути. От внедрената за първи път опция за онлайн опазване на час за банкет в столичното териториално отделение на Национален осигурителен институт през проучвания интервал са се възползвали над 1300 консуматори.

Електронната системата за ръководство на административното обслужване на Национален осигурителен институт включва билетоподаващо устройство, указващо предлаганите услуги и реда за банкет. От него клиентът получава билет с номер и изложение на определената услуга – разпределяне на нова пенсия или смяна на към този момент отпусната, краткотрайна неработоспособност, преценка на правото за обезщетение за безработица, майчинство и други Към системата е инсталирано комбинирано светлинно табло с гласови функционалности, което насочва клиента към гишето, на което ще бъде обслужен съгласно своя прелиминарен избор.

Системата регистрира моментната натовареност на чиновниците и насочва клиента към точното гише, на което да бъде обслужен.

Практиката по въвеждането на системата в структурите на Национален осигурителен институт в страната датира още от 2009 година Първото териториално отделение, което внедри сходен метод към административното обслужване, беше териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Плевен. След него към машинното модериране на клиентопотока прибягнаха в Пазарджик (2014 г.) и Бургас (2017 г.). От 2018 година, с изключение на в София, електронно ръководство на опашките подкрепя обслужването на потребителите на услуги и в районния офис на Национален осигурителен институт в Хасково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР