Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват

...
Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват
Коментари Харесай

Фандъкова: Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден

Общо 281 общински, държавни и частни учебни заведения в София честват първия образователен ден, а близо 12 500 първокласници престъпват учебния предел. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска по време на откриването на образователната година в 40 Средно учебно заведение " Луи Пастьор " в кв. Люлин. 

София през днешния ден чества децата, знанието и уважението към всички учители, уточни кметът. " Уважаеми учители, вие сте сърцето и душата на учебното заведение, тъй като вие давате духа и предавате знанията на учениците, бъдете здрави и задоволени. ", пожелава Фандъкова на учителите, а на родителите да намерят най-хубавата среда за децата си и да знаят, че учители също доста мощно обичат техните деца.

Над 120 първокласници престъпван прага на 40 СУ " Луи Пастьор ", а близо 12 500 деца на София потеглят през днешния ден в първи клас, това е една четвърт от първокласниците в България, уточни Фандъкова. Тя добави, че това демонстрира, че София е град на знанието, град на децата и младежите. Столичният кмет поздрави всички възпитаници и пожела триумф на 7-ми и 12-и клас, на които им предстоят изпити. Поздравявам ви и с новата спортна площадка, а идната ни задача е да бъде актуализирано учебното заведение, сподели още Фандкова.

Кметът на регион " Люлин " Милко Младенов също поздрави учениците и учители и им пожела мирна и ползотворна образователна година, в която децата да учат и да се развиват, а учителите неуморно да споделят опит и познания. На екипа му и Столична община пожела да не стопират с неуморната работа, с цел да подобрят качеството на просветителната среда – съвременни здания, спортни площадки, интерактивни кабинети и други. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР